Törökbálint, Védõnõi Szolgálat

Hivatásunk Rólunk Tanácsadásaink,
elérhetõségünk, hasznos címek
Körzetek utca szerint Szülésre felkészítõ tanfolyamunk Galéria Demográfia

Beszéljük meg! Fórum
Homeopátiás általános szedési tájékoztató

A klasszikus, klinikai orvoslás által használt gyógyszerek esetében is léteznek olyan utasítások és szabályok, amelyeket be kell tartani. Nem mindegyik orvosságot szedhetik várandós vagy szoptató nők Aki homeopátiás szereket kíván használni, annak is figyelnie kell bizonyos dolgokra. A homeopata háziorvos az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Cseppek, golyócskák
A homeopátiás szerek nem egyben lenyelhető tabletták, hanem kis golyócskák, amelyek a nyelv alá téve, elszopogatva, vízben feloldva szívódnak fel a legjobban. Természetesen léteznek cseppek is. A készítményeket étkezések között kell bevenni, így elkerüljük, hogy valamely, a szájban jelen lévő ételmaradék anyaga semlegesíthesse a szer hatását.
A homeopátiás kezelés alatt tanácsos csökkenteni vagy inkább elkerülni a túlzottan illatosított kozmetikumok, tisztálkodószerek, mentolos és eukaliptusztartalmú fogkrémek, szájhigiénés szerek használatát. Nem ajánlatos erős aromájú anyagokat, ételeket, italokat fogyasztani, mint a kávé, a dohány, az alkohol, a tea vagy a csípős ételek. Követni kell az orvos utasításait és pontosan betartani a készítmény szedésével kapcsolatos szabályokat. Ha bizonytalanok valamiben, konzultáljanak a kezelőorvossal.

Nincs túladagolás-veszély
Ha rövidebb vagy hosszabb ideig megszakítjuk a szedést, azzal nem feltétlenül veszélyeztetjük a kezelés sikerét.
Felesleges aggódni, ha véletlenül az orvos által felírt vagy gyógyszerész által tanácsolt adagnál többet vennénk be. Ugyanis a homeopátiás készítményeket holisztikus voltuk és csekély hatóanyag-tartalmuk miatt nem lehet túladagolni, a szervezet jól tolerálja használatukat. De nagyon nagy mennyiség bevétele esetén el kell szopogatni egy mentolos cukorkát, vagy mentolos rágót kell rágni és ez hatástalanítja a bevett szert.
Viszont akiknek a szervezete a cukrot vagy a laktózt nem képes lebontani, azok a készítményeket nem fogyaszthatják, hiszen laktózzal és cukorral készülnek a golyócskák.
Előfordulhat, hogy a kezelés elején a beteg állapota átmenetileg rosszabbodik. Ez a homeopátiás készítmények esetében normális reakció, rövid időn belül javulás történik. Figyeljük szervezetünk készítményekre adott reakcióit, és rendszeresen konzultáljunk a kezelőorvossal.

Tárolási előírások
Fénytől és nedvességtől óvjuk meg a készítményeket. Ne tároljuk azokat erős illatú anyagokkal, elektromos, mágneses vagy rádióhullámokat kibocsátó készülékek közelében, túlságosan hideg vagy túlságosan meleg helyen, ne töltsük át fém tárolóba.
Nyirkos vagy olajos, zsíros kézzel ne érintsük meg a golyócskákat. Vagy műanyag kanálra szórjuk ki a szükséges adagot, vagy a tárolóedény kupakjába, és onnan lehet bevenni. A felesleget ne dobjuk vissza az üvegbe. Ilyenkor megváltozhat a készítményben lévő anyag információja.
Fémmel ne érintkezzenek a készítmények, fából, üvegből, porcelánból vagy műanyagból készült eszközökkel vehetők be, kavarhatók meg (például, ha vízben oldjuk fel a golyócskákat.) A víz, amelyben feloldjuk, ne legyen szénsavas. Más szerekkel, készítményekkel együtt szedhetjük, de a legjobb, ha konzultálunk erről a kezelőorvosunkkal, mert vannak olyan gyógyszerek, amelyek szedése befolyásolja a hatást. Egyéb alternatív gyógymódokról is tájékoztassuk a kezelőorvost, mert nem feltétlenül alkalmazhatóak együtt a homeopátiával.

Körzeti munkánk, gondozási tervek
Óvodai munkánk
Iskolai munkánk
Hasznos cikkek, írások
Családok szociális juttatásairól